Vakantie in De Panne

Foto genomen uit living.

Goedkeuring Toerisme Vlaanderen dossier nr.: VW.5.39602.6

GRATIS WIFI IN HET APPARTEMENT.

De Panne

De Panne

Het strand van De Panne is één van de breedste van de Belgische Kust. Ruimte genoeg dus om te zonnen of te wandelen, maar ook voor de beoefenaar van tal van strand- en watersporten (o.a. zeilwagensport) is De Panne een waar paradijs.

De Panne is een uitvalbasis om de kilometers lange stranden, het uitgestrekte natuurgebied of de 'Moeren' te ontdekken. De wandelende duinen van de Westhoek, de overgang tussen de Oosthoekduinen en de polders, de grazers van de Houtsaegerduinen en de fossiele duinen van het Cabour. Aan u de keuze om deze te voet, met de fiets of met de auto te doen.

Combineer de rust van de talrijke natuurgebieden met de uitgebreide gastronomische mogelijkheden in het gezellige centrum, waar u ook buiten het hoogseizoen de vakantiesfeer kan komen opsnuiven.


U waant zich hier nooit in een stad, wel op vakantie!

 

Grand Hotel Océan (militair hospitaal tijdens 1914-1918).
Beschrijving

Info

"De Groote Oorlog": herdenking WO1

Zie info onder pagina "Links/ Tips for Trips"

Beschrijving

Laatste Nieuws

6. sep, 2014
Open monumentendag 14 september 2014.
www.depanne.be/openmonumentendag
Originele gewelfstructuren in de kelder van het huidige gebouw zijn te bezoeken.
23. jul, 2014
DE PANNE WIL STRANDCABINES BESCHERMEN
Elders aan onze kust tref je ze niet meer aan, maar in De Panne vind je nog authentieke, houten strandcabines met wielen. Die wiel het gemeentebestuur graag in hun originele staat behouden en daarom dringt het aan op de bescherming van de cabines, zodat eigenaars subsidies kunnen krijgen om ze te restaureren.
1. dec, 2013
EURO-KARTOENALE 2013 "De fiets" Expo
Van 7 december2013 tot 4 januari 2014
Gemeentehuis, Zeelaan 21, De Panne
Dagelijks van 9.00u tot 12.00u en van 14.00u tot 17.00u
TOEGANG GRATIS
3. nov, 2013
Je wil graag de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog verkennen maar je weet niet goed waar te beginnen? Wij helpen je graag op weg.
http://www.flandersfields.be/nl/tips

Zie ook andere interessante links onder rubriek 'Links/Tips for Trips.
24. jun, 2013
EVENEMENTEN ZOMERVAKANTIE 2013
Programma van de zomerevenementen: zie onderstaande link.

http://www.depanne.be/Toerisme/Nederlands/Evenementen.aspx
24. jun, 2013
VANTHILT ON TOUR
Van 18 tot en met 22 augustus is Marcel Van Thilt te gast in De Panne.
Het decor wordt de Esplanade, met het standbeeld van Leopold I op de achtergrond.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130426_00557407
18. mei, 2013
Nieuwe website voor verhuur in Spanje:
www.costablanca-villa.be
22. apr, 2013
Nieuw zwembad vanaf zomer 2014
DE PANNE - Een stukje sportgeschiedenis verdwijnt uit De Panne. Tegen half mei zal het sportcomplex in de Sportlaan, dat al van 1971 dateert, volledig afgebroken zijn. Vanaf juni start de bouw van de nieuwe sporthal met in een eerste fase de ondergrondse werken voor het gedeelte van het gebouw waar de klimmuur komt. Net voor of na het bouwverlof wordt de eerste steenlegging gepland. Tegen de zomer van 2014 gaat de nieuwe sporthal open zodat de competitiesporten hun nieuwe seizoen in een volledig modern uitgeruste sporthal kunnen aanvatten.
http://www.zee-online.be/nl/taxonomy/term/404
11. apr, 2013
Veel belangstelling voor opening nieuwe surfclub - 23/03/2013

De Panne - Deze voormiddag werd onder ruime belangstelling de nieuwe surfclub ingehuldigd. Geen minister Bourgeois maar wel veel pers en Pannenaars die poolshoogte kwamen nemen in de nieuwe thuisbasis van de SIde Shore Surfers.
Echt rondkijken was niet evident met de vele aanwezigen maar het gebouw oogt mooi en er is gebruikt gemaakt van degelijke materialen. Veel moderne toetsen ook met onder andere een in de muur ingewerkt beeldscherm en het gebruik van metaal in de kleedruimtes.
http://www.nieuwsblad.be/article/printarticle.aspx?articleid=BLKVA_20130323_002
20. jan, 2013
Kinderboerderij Paepehof
Kinderboerderij 'Hoeve Paepehof' heet u sinds 1 juli 2012 van harte welkom. Breng een bezoek aan de dieren op de authentieke boerderij en geniet van de ruime cafetaria of het gezellig zonneterras met grote speeltuin.

De kinderboerderij is gratis te bezoeken.


Contact:
Kinderboerderij 'Hoeve Paepehof'
Moeresteenweg 79 (toegang en parking via Veldstraat t.h.v. het voetbalplein)
8660 Adinkerke
t/0477 41 56 56
hoevepaepehof@telenet.be
www.hoevepaepehof.be
20. jan, 2013
De Panne lanceert DIGITALE CITYGAME voor kids
'Rosalie' is het splinternieuw digitaal spel dat werd ontwikkeld door Toerisme De Panne.
Het wordt gespeeld in de pittoreske en verkeersluwe Dumontwijk.

Kinderen van 8 tot 14 jaar vormen de doelgroep van 'Rosalie'. Uiteraard kunnen mama en papa, grote zus en grote broer, en oma en opa ook meespelen! Het kan het ganse jaar door individueel, in gezinsverband of in groep (max. 6 kinderen) gespeeld worden.
Het wordt gespeeld met een iPad die je bij de start van het spel meekrijgt.

Het parcours ligt niet vast, maar je moet wel 10 locaties vinden aan de hand van de digitale kaart. Per locatie is een keitof spel voorzien. Hoe sneller en beter je de opdracht afwerkt, hoe meer punten. Doorheen het spel zijn vijf quizvragen verwerkt, die leveren uiteraard ook extra punten op.
De iPad weet waar je zit omdat je per locatie een QR-code moet inscannen. De QR-code is zoals een streepjescode in de supermarkt: de iPad scant ze in en zo start je een nieuwe opdracht.
Op het einde van het spel keer je terug naar de startplaats, namelijk Toerisme De Panne (Gemeentehuis, Zeelaan 21). Daar geef je de iPad terug en krijg je je deelnamecertificaat met je score. Je kan ook onmiddellijk jouw deelname aan het spel delen op jouw persoonlijke Facebook-account.

Bij voorkeur te reserveren (Toerisme De Panne).
€ 5/spel + € 50 waarborg

Spelende kinderen moeten steeds begeleid zijn door een volwassene.

http://www.depanne.be/frame.aspx?page=/Toerisme/Nederlands/De_Panne_en_kinderen/Rosalie.aspx
20. jan, 2013
L’Océan, een hospitaal met naam en faam in De Panne
Toen in december 1914 een Rode Kruishospitaal de deuren opende in een hotel op de zeedijk, begon een beklijvend verhaal, dat De Panne al gauw op de wereldkaart zou plaatsen. In een periode van drama en treurnis door blind oorlogsgeweld, werd hier een verhaal geschreven over zorg voor de getroffenen, medisch zowel als sociaal, een verhaal ook over inzet en volharding, over wetenschap en techniek, en bovenal over diepmenselijke compassie. De tentoonstelling die vorig weekend van start ging, probeert dit verhaal weer op te roepen aan de hand van boeiende beelden, bijzondere documenten en origineel medisch materiaal. De tentoonstelling kreeg de titel mee “Het hospitaal van de Koningin, Rode Kruis, l’Océan en De Panne 1914-1918″ en kadert in een uitgebreid programma van de Dienst Cultuur dat tot april 2013 reikt.

http://www.depanneblogt.be/?p=21431
22. dec, 2012
Microklimaat in De Panne
DE PANNE - Zowel vissers van de oudere generatie als professionele weerkundigen hebben al meermaals het bestaan van een microklimaat voor De Panne en Bray-Dunes bevestigd maar dikwijls wordt er nogal sceptisch over gedaan. Afgelopen dinsdag kregen we echter nog eens een mooi voorbeeld.
Wie dinsdag tegen het einde van de voormiddag op het strand van De Panne vertoefde kreeg nog eens een mooi voorbeeld van deze oude visserslegende welke echter al meermaals door cijfers tot werkelijkheid werd verheven.
Wolken boven zee. Wolken boven Koksijde. Wolken boven Veurne. Wolken boven Duinkerke. En boven het strand van De Panne ... blauwe lucht en een heerlijk zonnetje.
Zie link:
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLKVA_20120913_001
3. dec, 2012
Vanaf vandaag gratis WIFI op het appartement.
16. jul, 2012
Laatste nieuwtjes
Onze website gestart!
21. jul, 2012
Oplaadpunten auto's/ fietsen
Oplaadeiland voor elektrische wagens en fietsen officieel in gebruik genomen

Het gemeentebestuur stelt samen met Eandis de eerste laadpalen voor elektrische voertuigen ter beschikking ter hoogte van het Bortierplein in De Panne. De oplaadeilanden kunnen gebruikt worden door wagens en tweewielers. Nog tot 1 september 2012 is opladen gratis.

Op dinsdag 3 juli 2012 fietste het schepencollege op elektrische fietsen richting het oplaadeiland voor de officiële inhuldiging en een demonstratie. Burgemeester Robert Butsraen stak officieel de eerste stekker in het stopcontact.
30. jul, 2012
Nieuwe sanitaire voorzieningen op strand
De nieuwe sanitaire gebouwen op de Zeedijk, ter hoogte van het Bortierplein en het Canadezenplein zijn afgewerkt. Beide gebouwen zijn identiek en bestaan uit 2 herentoiletten en 2 urinoirs, 4 damestoiletten, 1 toilet voor mindervaliden, een peutertoilet en luiertafel. Uiteraard zijn ook de nodige wastafels, spiegels en handdrogers aanwezig.
30. jul, 2012
Nieuwe zeilclub
Voorjaar 2013 zal de nieuwe surfclub een feit zijn. Met een groot clublokaal, mooi terras, grote bergruimtes, lockers en moderne sanitaire voorzieningen wordt de surfclub ongetwijfeld de ideale uitvalsbasis voor al wie sport op het strand of op zee.